FlexHorse kavion mittaus

Kavion mittausohjeet

Ennen kun voit valita oikean bootsikoon, lue tämä sivu huolellisesti.

Huolehdithan siitä, että hevosesi kaviot on vuoltu kengättömän kavion rakenteenmukaiseen vuoluun maksimissaan 1-2 päivää ennen mittausta.

Vaikka bootsi onkin joustava, sen istuvuus kärsii jos kaviossa on rakennetta vastoin liian pitkä varvas, alle kasvaneet kannat, sivuseinämät leviävät alaspäin, tai seinämälle on jätetty niin paljon pituutta että se kantaa yksin painon.

Rakenteen mukaisessa vuolussa varvas on optimaalisessa pituudessa pyörähdyskohtaan nähden, kannan painopiste on optimaalisessa kohdassa jalkaan nähden, sivuseinämät ei leviä rakenteen vastaisesti ja seinämä jakaa painon sen vieressä olevan anturan kanssa.

Flex Horse bootsin sisämitat.
Kavion tulisi olla näiden mittojen sisällä. 

FlexHorse 110    leveys 110 mm, pituus 120 mm
FlexHorse 120    leveys 120 mm, pituus 130 mm
FlexHorse 130    leveys 130 mm, pituus 140 mm

Pituus (width)

 • Vedä kuvitteellinen viiva kantakulmasta kantakulmaan. Huolehdi siitä, että kannan painopiste on vuoltu asianmukaiseen paikkaan saadaksesi parhaan mahdollisen mitan.
 • Tästä viivasta vedetään viiva keskeltä kaviota suoraan varpaalle ja saat pituusmitan.
 • Älä mittaa kantapalloja, ainoastaan painoa kantavan sarveisen alue.

Leveys (length)

 • Leveys mitataan kavion leveimmästä kohtaa.
 • FlexHorse bootseja voi käyttää monenmuotoisissa kavioissa niiden joustavan rakenteen ja materiaalin ansiosta. Jos kuitenkin kavion leveys on 10 mm enemmän kuin pituus, tai pituus on 20 mm enemmän kun leveys, tämä bootsi ei luultavasti ole sopiva hevosellesi.
 • Jos hevosellasi on tapana astua etujalkojen kannoille takajaloilla kiitolaukassa, olemme huomanneet vuosien varrella myydessämme monia eri mallisia ja merkkisiä bootseja, että mikään ei pysy jalassa. Ei edes rautakenkä monesti, joka vie mukanaan osan kaviota myös.
  FlexHorse bootsit on hyvin virtaviivaiset ja kun ne on sovitettu oikein, ne pysyvät hyvin jalassa myös kiitolaukassa. Kuitenkin, kun on kyse hevosista ja voimista joka kohdistuu puettaviin bootseihin, kukaan ei voi varmasti sanoa että bootsit pysyy jalassa. 
  Jos sinulla n reaktiivinen hevonen jolla on tapana maastossa säikkyä ja astua jaloilleen, kannattaa harkita putsien käyttöä bootsien päällä. Varmuuden vuoksi. 
 • Ole ystävällinen ja laita meille kaviokuvat mittanauhoineen ennen tilausta sähköpostilla jotta varmistumme oikeasta koosta.
 • Jos olet epävarma bootsin koosta, ota rohkeasti yhteyttä vainikan.aitta@gmail.com

Ohjekuvia