FlexHorse kavion mittaus

Kavion mittausohjeet

Ennen kun voit valita oikean bootsikoon, lue tämä sivu huolellisesti.

Huolehdithan siitä, että hevosesi kaviot on vuoltu kengättömän kavion rakenteenmukaiseen vuoluun maksimissaan 1-2 päivää ennen mittausta.

Pituus (width)

 • Vedä kuvitteellinen viiva kantakulmasta kantakulmaan. Huolehdi siitä, että kannan painopiste on vuoltu asianmukaiseen paikkaan saadaksesi parhaan mahdollisen mitan.
 • Tästä viivasta vedetään viiva keskeltä kaviota suoraan varpaalle ja saat pituusmitan.
 • Älä mittaa kantapalloja, ainoastaan painoa kantavan sarveisen alue.

Leveys (length)

 • Leveys mitataan kavion leveimmästä kohtaa.

Jos tilaat meiltä sovituskuoret, lue tämä:

Puhdista kaviot huolella. Pue kuori hevoselle jalkaan ja huolehdi siitä, että kavion varvasosa on perillä asti kuoren varvasosalla. Näet tämän kätevästi kuoressa olevasta etummaisesta reiästä. 

Jos yksi koko on tosi tiukka, et saa varvasosaa perille ja kuori antaa periksi kaviolle mutta seuraava koko on aika väljä, kannattaa päätyä isompaan kokoon.

Kuoren ei tarvitse pysyä itsekseen jalassa!

Videoita sovituksesta tulossa.

 • FlexHorse bootseja voi käyttää monenmuotoisissa kavioissa niiden joustavan rakenteen ja materiaalin ansiosta. Jos kuitenkin kavion leveys on 10 mm enemmän kuin pituus, tai pituus on 20 mm enemmän kun leveys, tämä bootsi ei luultavasti ole sopiva hevosellesi.
 • Jos hevosellasi on tapana astua etujalkojen kannoille takajaloilla kiitolaukassa, olemme huomanneet vuosien varrella myydessämme monia eri mallisia ja merkkisiä bootseja, että mikään ei pysy jalassa. Ei edes rautakenkä monesti, joka vie mukanaan osan kaviota myös.
  FlexHorse bootsit on hyvin virtaviivaiset ja kun ne on sovitettu oikein, ne pysyvät hyvin jalassa myös kiitolaukassa. Kuitenkin, kun on kyse hevosista ja voimista joka kohdistuu puettaviin bootseihin, kukaan ei voi varmasti sanoa että bootsit pysyy jalassa. 
  Jos sinulla n reaktiivinen hevonen jolla on tapana maastossa säikkyä ja astua jaloilleen, kannattaa harkita putsien käyttöä bootsien päällä. Varmuuden vuoksi. 
 • Jos olet epävarma bootsin koosta, ota rohkeasti yhteyttä vainikan.aitta@gmail.com