top of page

Kavionhoidon verkkokurssit

Verkkokurssit kokonaisvaltaisesta kavionhoidosta hevosten omistajille

course logo.jpg

Kavionhoitoa voi opiskella verkossa todella tehokkaasti! Verkkokurssilla opiskelu mahdollistaa täydellisen keskittymisen vain itse opiskeluun.  Voit valita ajan ja paikan opiskelulle kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Kurssi on rakennettu sekä tekstistä, äänitteistä, kuvista ja videoista alkaen hevosen elinympäristöstä edeten loogisesti kohti perusvuolua.

 

Voit palata opiskelumateriaaliin yhä uudestaan ja uudestaan, kurssille pääsy on siis kirjautumisen jälkeen aina avoinna.

 

Sinulla on käytössäsi muiden opiskelijoiden kanssa suljettu yhteisö, jossa voitte jakaa kokemuksianne oppimastanne asiasta sekä omia oivalluksianne oppimisen edetessä. Kun lähdetään opiskelemaan itse vuolua, ryhmässä voidaan laajentaa opiskelua ihan uuteen ulottuvuuteen. Kurssin opettajat Jiri, Minna ja Satu ovat mukana keskustelussa. 

HUOM! VERKKOKURSSIN MATERIAALI KUULUU Holistic Hoof Care Oy:lle JA SEN KOPIOIMINEN JA/TAI JAKAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE ON TEKIJÄNOIKEUSLAIN NOJALLA KIELLETTYÄ.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu kaikille hevosten omistajille, hevosten kanssa työskenteleville ja kaikille hevosen kavion anatomiasta kiinnostuneille. On tärkeää ymmärtää, mitä kavion sisällä on, miksi jotain kohtaa vuollaan ja toista ei, miksi kavio käyttäytyy tietyllä tavalla tiettynä vuodenaikana, ja mitä uskallan kavioille tehdä.

On myös todella tärkeää oppia ymmärtämään kokonaisvaltaisuuden merkitys kavionkin hyvinvoinnille!

Jos olet käynyt jo meidän Kavionhuoltopäiviä, saat tämän kurssin kautta paljon lisävarmuutta omaan vuolemiseen. 

 

Puhumme kyseenalaistamisen ja kokonaisvaltaisuuden puolesta. Meidän täytyy pystyä perustelemaan minkä takia teemme asioita tietyllä tavalla. Tämä on yksi kulmakivistämme kurssilla. Emme opeta mitään, mitä emme pysty perustelemaan.

hoof trim course.png

Mitä opit kurssilla?

 • Minkälainen eläin hevonen on ja miten sen tulisi saada elää voidakseen mahdollisimman hyvin.

 • Miten paljon hevosesi jokapäiväinen elämä vaikuttaa sen kavioihin, enemmän kun säännöllisin väliajoin tehty vuolu. 

 • Miten paljon kaviot vaikuttavat hevosesi jokapäiväiseen elämään. 

 • Kavion anatomian ja biomekaniikan

 • Ymmärtämään miksi mitäkin osaa kavioista vuollaan ja toisia ei, koska ja miten.

 • Mikä parasta, ajan kanssa opit omatoimiseksi hevosesi kavioiden perusvuolussa. 

Huom! Kurssilla ei opeteta sairauden hoitoja, sairastapauksissa tulee aina ottaa yhteyttä eläinlääkäriin!

HHC 1.jpeg
HHC2.png

Miten kurssi toimii?

 • Kurssille kirjautumisen jälkeen oppimateriaali aukeaa sinulle moduuli kerrallaan 17 päivän ajan.

 • Voit ostaa kurssin koska tahansa, silloin kun itsellesi parhaiten sopii.

 • Osioita kurssilla on 5 ja moduuleita yhteensä 73.

 • Käymme läpi järjestyksessä perusasiat hevosesta ja sen lajityypillisyyden tarpeista aina perusvuoluun saakka niin, että opit ymmärtämään omassa jokapäiväisessä elämässä hevosesi kanssa, mitkä asiat mihinkin vaikuttaa.

 • Saat tehtäviä, jotka auttavat sinua sisäistämään oppimasi asiat vielä paremmin.

 • Sinulla on vapaa pääsy oppimateriaaleihin koska vain haluat!

 • Voit kuunnella äänitteitä ja katsoa opetusvideoita puhelimen kautta itse vuolutilanteessa!

 • Sinulla on mahdollisuus keskustella yhteisössä muiden oppilaiden kanssa keskusteluryhmissä mieltä askarruttavista asioista sekä omista oivalluksistasi.

 • Voit opiskella joko tietokoneella, puhelimella tai padilla.

 • Ammattitaitoiset opettajat ovat aina tukenasi!

Kuka minua opettaa?

Kurssilla opettajina toimivat Satu ja Jiri Vainikka, alansa pioneerit Suomessa: ”Olemme toimineet kavionhoitajina vuodesta 2004. Olemme opettaneet hevosten omistajia vuolemaan  Kavionhuoltopäivillä Läyliäisten tilalla vuodesta 2010 ja ensimmäinen verkkokurssimme valmistui vuonna 2016.  Opetuskokemusta meillä molemmilla on vuodesta 2008. 

 

Olemme vuolleet tuhansia hevosia Suomessa ja asiakkaidemme pyynnöstä myös ulkomailla. Lisäksi olemme luennoineet kavioista eläinlääkäriopiskelijoille, kengitysopiskelijoille, sekä lukuisille muille ryhmille vuosien saatossa. Vuolemme hevosen rakenteen ja biomekaniikan mukaisesti, ja seuraamme tiiviisti alan tutkimuksia." Voit lukea Satusta ja Jiristä lisää täältä.

 

Kolmas opettaja, joka tuli mukaan tiimiimme vuonna 2021 kun kurssimme kansainvälistyi, on Minna Sarkkinen. Minna on asunut Australiassa vuodesta 2000 ja vuollut hevosia ammatikseen vuodesta 2010. Minnalla on niin ikään tuhansia vuoluja takana, sekä kokemusta omistajien opettamisesta kavionhoitoon. Minna omaa samat arvot hevosenpidosta, kavionhoidosta ja opettamisesta kuin Satu ja Jiri, ja solahti meidän tiimiin kuin kala veteen. Minna on myös Flex Bootsien Australian maahantuoja, joten hän kuuluu vahvasti perheeseemme. Lisäksi Minna hoitaa rautaisella ammattitaidollaan Flex Bootsien helpdesk-sähköpostia, jossa asiakkaamme saa takuuvarmasti laadukasta ja ammattitaitoista neuvontaa.”

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja saa ensimmäisenä tieto myös uusista tulevista kursseistamme!

Kurssin Facebook sivut

 • Facebook
 • Instagram

Kurssin Instagram tili

bottom of page