top of page
  • Writer's pictureSatu Vainikka

Uusitut sivut, uusi vuosi ja uudet jutut

Täällä sitä taas ollaan, kirjoittamassa Vainikan aitan blogia, viimeisimmästä on jo aika lailla aikaa. Minulla on suoraan sanottuna ollut jonkinlainen identiteettikriisi koskien meidän sometilejä ja kotisivuja. Niinkuin meidän vanhat seuraajat tietävät (en tarkoita, että olette ikäloppuja kääpiä, vaan että monet teistä on olleet meidän matkassa jo pitkään), että meidän toimenkuva on muuttunut aika paljon siitä, mitä Vainikan aitta alkoi aikoinaan tekemään. Toki aihe on ja pysyy vahvasti samana: hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kengättömien kavioiden rakenteen mukainen vuolu. Eläkkeelle tästä ammatista ei tule jäätyä, intohimo hevosen hyvinvointia kohtaan ei sammu.



Historiaa

Vuolu-uramme alkoi vuonna 2004 ja bootsimyynti polkaistiin käyntiin 2006/2007, asiakkaidemme toistuvista pyynnöstä. Silloin ei ollut ketään, joka tarjosi kengättömien hevosten vuolupalvelua ja bootsisovitusta talleilla. Pitihän se haaste ottaa vastaan! Muistan niin hyvin sen, kun soittelin epätoivoisena eri hevostarvikeliikkeisiin, että ottakaa nyt niitä bootseja myyntiin, lähetän teille asiakkaita. Ei, ei he ottaneet. Oli pakko tehdä päätös, tuhlata Jirin veronpalautusrahat ja alkaa maahantuomaan bootseja! Silloin se tuntui hurjalta askeleelta, mutta se oli oikea askel. Aika monta vuotta sitä tuli kuljettua talleilla, vuoltua kavioita ja soviteltua bootseja. Vuosittaiset kilometrimäärät nousi huimiin lukemiin, koska yhdellä tallilla ei todellakaan ollut kuin se yksi tai maksimissaan kaksi asiakasta, ajeltiin viikottain satoja, ellei joskus tuhansia kilometrejä. Oli vaikea sanoa ei, kun ihmiset tarvitsivat apua. (Musta alkaa tulla vanha kun muistelen menneitä.) Nopeasti alkoi myös muut, vain oman kokemuksen kautta hyväksi todetut tuotteet vallata auton takakontin ja sitten aukesikin Suomen ensimmäinen hevosen lajityypillistä elämää tukevien tuotteiden verkkokauppa. Se oli hienoa, silloin emme edes tajunneet että teemme historiaa ja pioneerin työtä! Edelleen on ikävä Pioneerin tuotteita. Parempia ei markkinoilta ole löytynyt ja monesti löydän itseni tilanteesta, jolloin niitä tarvitsisin. Varsinkin Pioneerin nestemäinen saippua, ihan parasta! Pioneerin hoito-öljyjä jopa valmistimme muutaman vuoden. Jos minulla olisi klooni, alkaisin valmistuksen saman tien.

Vainikan aitta pysyi aktiivisena aina vuoteen 2020. Silloin loppui viimeistenkin tuotteiden myynti ja Jiri nosti vuoluessun naulaan. Se oli myös historiallista ja jotenkin niin kaihoisaa. Olimme kuitenkin paiskineet töitä todella kovasti vuosia ja rakastimme sitä mitä teimme. Jiri hoitaa oman laumamme kaviot ja käy naapurissa auttamassa heidän hevosten kanssa, muuten olemme delegoineet vuolut muualle tai omistajat ovat opiskelleet omatoimiseksi verkkokurssimme kautta.


Nykyhetki ja tuleva

Nyt ja tulevaisuudessa keskitymme hevosihmisten kouluttamiseen kokonaisvaltaisen kavionhoidon saralla, sekä oman bootsimallistomme, Flex Bootsien kehittämiseen. Olemme näistä kahdesta niin ylpeitä! Maailman ensimmäiset paljasjalkakengät hevosille, Suomesta! Suomen ensimmäinen kokonaisvaltaisen kavionhoidon verkkokurssi, joka on nyt jo kansainvälisessä levityksessä! Joskus mietitään meidän tahtia, joka on ollut hurja, että koskakohan sitä osaisi rauhoittua. En kyllä usko että koskaan. Ideoita tippuu kun sieniä sateella, ainoa ongelma on, ettei ole aikaa toteuttaa kaikkia.

Olen ollut vähän kahden vaiheilla, jatkanko Vainikan somea ja sivuja enää ollenkaan, koska tekemistä on niin paljon muutenkin. Kuitenkin, tuntuisi siltä, että hylkään yhden lapsistani jos laittaisin sivut ja tilit kiinni. Siksi päätettiin, että tehdään Vainikan sivuista enemmän blogi, jonne kirjoittelen juttuja meidän elämästä pihattotilan pitäjinä, kengättömän lauman hoitajana. Jos joku saa niistä ideaa ja innostusta kehittää omia pihattotilojaan, aina parempi. Meidän mielestä aina on kehitettävää ja paranneltavaa, koko ajan pitää olla joku projekti päällä. Olemmehan konsultoineet ihmisiä tälläkin saralla jo melkein yhtä kauan kun olemme olleet ammatissamme. Joten sillä ajatuksella, tervetuloa jatkossa lukemaan Vainikan aitan blogia kokonaisvaltaisesta kavionhoidosta ja lajityypillisestä hevosenpidosta! Blogia päivitellään verkkaiseen tahtiin, mutta toivottavasti lukuhetkenne on sitäkin nautinnollisempia.




Lopuksi

Meidän pihattokamerat on olleet pois toiminnasta pitkään, mutta tarkoitus on päivittää ne pian niin, että voin jakaa laajemmin myös videomateriaalia tilaltamme. Kamerat on jo tulleet, odottelen vielä että ne asennetaan paikoilleen.

Tällä hetkellä laumaamme kuuluu vanhat tutut pienet poniinimme Pim ja Poks, welsh poni Erkki, pohjoisruotsin työhevonen Axel sekä eestinhevonen Revor. Uusin tulokkaamme on syksyllä laumaan solahtanut nuori poika Ranger (Raksu) mustang-ruuna, aivan ihastuttava kaveri.

Jatkossa saatte lukea myös enemmän blogeja tai katsoa videoita mm heidän vuolusessioistaan. Toivomme, että saamme jokaisen hevosenomistajan innostumaan sen verran kavionhoidosta, että haluatte tehdä edes viikottaisen kevyen kavionhuollon hevosellenne! Aiheesta löytyy kurssi, jota itse asiassa päivitimme ihan loistavan asiakaspalautteen myötä entistä paremmaksi. Ja kurssihan on aina avoinna, joten ei ole mitään syytä olla oppimatta perusteita viikkohuollosta. Tällä kurssilla et tarvitse muita työkaluja kuin raspin, harjallisen kaviokoukun ja vuoluhanskat.

Saat kurssista huikean 40% alennuksen koodilla KURSSI40 jos ostat sen 20.2.2022 mennessä.

Kannattaa myös laittaa kurssimme sometili seurantaan, siellä on tulossa mielenkiintoisia asioita lähiaikoina! @holistichoofcareforhorseowners


Mukavaa kevään odotusta!


Intohimosta kokonaisvaltaiseen hevosenpitoon,

Satu ja Jiri




176 views

Recent Posts

See All

Komentáře


Komentáře byly vypnuty.
bottom of page