top of page

Vainikan aitan väki

Vainikat pähkinänkuoressa

vainikat-laitumella-2048x1365.jpeg

Tiedon jakaminen

Lajityypillisen pitotavan ja rakenteenmukaisen kengättömän kavionhoidon tiedon jakaminen jo vuodesta  2004!


Näinä vuosina Suomeen on rakennettu monia toimivia aktiivitalleja jotka tarjoaa hevosille lajityypillisempää elämää. Facebookissa on nykyään jopa oma ryhmä pihttohevosille. Upeaa!

Ammattitaito

Laajaan ammattitietouteemme kuului erimerkkisten bootsien maahantuonti, myynti, konsultointipalvelu ja sovitus talleilla, sekä hevosen lajityypillistä elämää tukevien tuotteiden verkkokaupan pito vuodesta 2006 vuoteen 2019.

Koulutus

Vuonna 2007 aloimme jakaa erikoisosaamistamme kouluttamalla hevosten omistajia kokonaisvaltaisen hevosenpidon sekä kavionhoidon perusteisiin. 

 

Pidimme yli 80 omaa kurssia, joilla oppilaita oli yhteensä reilut 700!

Verkkokurssi

Verkkokurssi kavionhoidosta: Kokonaisvaltaisen kavionhoidon perusteet julkaistiin vuonna 2016! Verkkokurssin avulla pystyimme tuomaan oppilaille tietoa aivan uudella tavalla ja paljon laajemmin. Kurssimme ei ole enää myynnissä, mutta pyrimme kouluttamaan ihmisiä jatkossa muilla tavoin.

 

Kaviobootsit

Lopuksi, kirsikkana kakun päällä, Satu ja Jiri Vainikka on ensimmäisinä Suomessa valmistaneet hevosille puettavat kavionsuojat, Flex Hoof Bootsit, joiden ansiosta hevoset voivat elää kengättä lajityypillistä laumaelämää bootsien tarjotessa pidon hevoselle tarvittaessa.

 

Lue lisää bootseistamme!

Kun vuonna 2003 muutimme maalle silloisen suomenhevosemme Simon innoittamana, alkoi tie lajityypilliseen hevosenpitoon. Hyvin nopeasti ihanien ystävien avustamana huomasimme miten hevosia voi pitää lajityypillisemmin. Löysimme oman kauniin pienen tilan, jonne tallia ei koskaan tullut, pihatto kylläkin vaihtelevapohjaisine tarhoineen, ja tietysti pieni lauma kaviokkaita.

Simo pääsi rautakengistään jo ennen maalle muuttoa, eikä ketään hevosistamme tai poneistamme ole sen jälkeen kengitetty. Kokonaisvaltaisen kavionhoidon opiskelut veivät suoraan sanottuna mennessään, ensin harrastuksena ja hyvin pian ammattina!

Nykyiseen kotiimme muutimme vuonna 2008, näin saimme hevosille lisää elintilaa ja mahdollisuuden kehittää niiden oloja entisestään. Hevosten valtakunnan kehittäminen ei näytä koskaan loppuvan! Edelleen joka kesä parannamme ja laajennamme ja kehitämme, koska elinympäristö on tärkein osatekijä kavionhoidossa ja hevoset nauttivat suunnattomasti uudistetuista tiloistaan.

Simo koivikossa.jpeg

Jiri kävi suorittamassa kengityksen peruskurssin Kiuruvedellä vuonna 2008, saadakseen näkökantaa myös kengitysmaailmasta. Yhtään hevosta hän ei kuitenkaan edelleenkään suostu kengittämään, koska niin hyviä ja toimivia vaihtoehtoja on olemassa, varsinkin nyt, kun tarjolla on valmistamamme paljasjalkakengät hevosille, Flex Hoof Bootsit. Jirin käymä kurssi kuitenkin vahvisti omia näkemyksiämme kengättömän kavion hoidosta ja nimenomaan kengättömille suunnatusta rakenteenmukaisesta vuolutyylistä. 

Satu vuolee_edited.jpg
Jiri vainikka flex hoof boots .jpg

Jiri vuoli asiakashevosia vuodesta 2004 vuoteen 2021. Satu vuoli päätoimisesti vuoteen 2010, kunnes siirtyi hoitamaan yrityksen muita moninaisia asioita ja kurssitoimintaa, joka on sittemmin siis siirtynyt verkkoon.

Olemme järjestäneet Kavionhuoltopäivä 1 ja 2 kursseja vuodesta 2010 ja kouluttaneet satoja hevostenomistajia omatoimiseen kavionhoitoon. Vuonna 2016 syksyllä aukesi ensimmäinen verkkokurssimme Kokonaisvaltaisen Kavionhoidon Perusteet. Rakennamme lisää kokonaisvaltaiseen kavionhoitoon liittyviä kursseja säännöllisesti.

Vuonna 2011 aloimme suunnittelemaan omaa bootsimallistoa ja vuonna 2017 se viimein julkaistiin. Olemme äärimmäisen ylpeitä voidessamme tarjota hevosille, poneille ja aaseille bootseja jotka on valmistettu Suomessa! Ensimmäisenä markkinoille tuli ponikoot ja nyt vuonna 2023 keväällä meillä on bootseja pienille poneille ja isoille hevosille, pyöreä- ja kapeakavioisille! Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti, joten pysy kuulolla ja ota some-tilimme seurantaan. Tästä pääset lukemaan lisää Flex Hoof Bootseista!

Tällä hetkellä keskitymme kokonaan bootsimallistomme kehittämiseen ja laajentamiseen sekä verkkokurssiemme kehittämiseen niin, että jokaisella hevosenomistajalla on hyvät eväät hoitaa oman hevosensa kaviot sekä suojata ne parhailla mahdollisilla tuotteilla. 

Boots.jpg
bottom of page